Skip to main content
The largest online newspaper archive

Minneapolis Tidende from Minneapolis, Minnesota • 1

Location:
Minneapolis, Minnesota
Issue Date:
Page:
1
Extracted Article Text (OCR)

5 'j 'i THE MINNEAPOLIS TIDENDE had aii average circulation during the entire year of 1913 of 33,718 copies per issue. No. 2. 28bc Aargang. NobbersireiKen Ferris ankommen tit Houghton for at Forholdene i Calumet.

Micbigatt, den 31te Dec. Den Ligsynsjnry. som har optaget i Anledning af PaniFen Juleaften i den italienske Sal, hvor 72 Personer omkom, afgav iasten en Kjendelse gaaende nb paa, at Ulykkens Aarsag Avet Brandraab inde i Salen. Enlwer Paastand om, at Fiender af Federation of Miners" var ansvarlig for Paniken eller paa nogen Maade havde hindret Redningsarbeidet. blev gjendrevet af de sex i en enstemmig Kjendelse.

Juryen debatterede i sex Timer. Juryen at det var blevet, bevist, at ingen anden end dem, der havde Unionkort eller som indestod for, slap ind i Salen. Ogiaa den Beskyldning, Feris har idag i. "ut Tepnty-Sheriffer. Grubevagter og holdt tilbage de Folk, som at redde de ulykkelige, blev gjendrevet i en Paragraf, der roste de som ryddede Trappegangen for dens grufulde Tynge as og tilskadekomne.

Femogserti Perfoner vidnede ror Juryen. Af disse bare sex, at de saa et af en eller anden Sort paa Frakken til den Mand, som raabte men heller ikke alle disie vilde Ed paa, at var Lansing, den 31te Dec. Clarence S. Darrow, for Western Federation of Miners, idag i et Forhor for Ferris, at ingen bestemt Person kunde gives Skylden for Paniken i Calumet Juleaften, og udtalte der Haab, at Navnet paa den Mand, som raabte aldrig vilde blive bekfendt. Lansing, den 2den Jan.

modtaget et Telegram fra Sheriff Cruse af Heighten Cottittti angaaende den' angivelige af Moyer af Federation of Dtztte er en for aldeles ny Version af Sheriff Cruse sagde, at Deputy Hinsley underrettede ham om, at den Aften, Moyer forlod Kobberfelter, blev Moyer foran Scott Hotel stan- set af en Folkehob, der truede med at lynche ham og kaste ham i Hinsley fik overtalt Folkehoben til at afstaa fra sit Forehavende og isteden sende ham ud af Byen paa et Tog. Hinsley steg paa Toget med Moyer, og da opdagede han, at han havde et Saar i Hovedet og i Ryggen. telegraferede forud og fik cn til at Toget i Winona. Hinsley fulgte Moyer til Channing. Det vakte en hel Del Interesse paa den at vilde komme, eftersom han nylig har udtalte sig meget imod Regjeringens Indblanding i ett som alene angaar Staten.

Streiferne holdt idag i Calumet og Hancock men ingen Beslutninger blev fattet. Densmore udtalte kort Afrxisen til Washington, at det var er alvorligt Feilgreb ar Grubeeiern? i det nordlige Michigan at tilbagevise de af Western Federation of Miners foreslaaede Fredsplaner. Det var Gang, at Densmore under sit Ophold her udtalte nogen Mening om Stillingen. i i i Houghton, 4de Jan. Da Underhandlinger for en af Kobberstreiken har slaaet feil, begyndte begge Parter iasten at Planer for en af Striden.

Ferris besluttede at foretage en personlig Inspektion i Kobberfeltet, medens John B. Densmore, de Forenede Staters Arbeiderdeparternents Udsending, reiste tilbage til Washington beklagende, at han ikke havde istand til at istandbringe en Denver, den 4de Jatt. Charles E. Mahoney, for Western Federation of Miners, ofr eiste taften fra Denver til Chicago, Hvor han sammen med vil Tilraadeligheden af at en Generalstreik i de Formede Stater af alle Medlemmer af Western Federation of i Forskudsbetaling. Paa af den overordentlig lave Pris paa Minneapolis Tidende maa Di strengt holde paa den Regel, at Bladet betales i Forskud.

vifer altid, til hvilken Dag Blade: er betalt, og hvis derfor Abonnement ikke er modtaget inden Maanedens Udgang, bliver vedkommende Abonnent Denne Regel bliver strengt overholdt lige alle Abonnenter uden '-skjel. den 3die Jan. John Mitc Cm for United Workers of Anterica, og Charles Moyer, den saarede for Western Federation of Miners, havde idag en Konferens i Moyers paa St. Luke's Hospital. De en Plan om at opfordre alle Fagforeningsmedlemmer i Michigan til at streike i Sympathi med Kobbergrube-! arbeiderne.

De kom overens om at sammenkalde et af Michigans Arbeiderforbunds Bestyrelse i Lansing Tirsdag, hvor vil blive Mitchell vil deltage i Moyer bliver ikke istand til at reife, da ikke vil lade ham forlade Hospitalet om en Uge til. De siger videre, at han ikke vil kunne foretage nogen Reife om to Uger. Boston, den 3die Ian. Calumet Hecla Mining Company vil vedblive at at anerkjende Western Federation of Miners eller give dets Medlemmer siger Kompaniet i en iaften udstedt Det paapeges i denne at Kobberegnen i femti Aar har nydt industriel Fred, og at Forholdet mellem Kompaniet og Arbeiderne har det bedste. -Det paauaaes videre, at Kompaniet har modtaget fra et Flertal af fine Arbeidere om aldrig at anerfjende Western Federation of Miners eller give dets Medlemmer det i Er-, at alt, som staar i dets Magt for at fremme sine Arbeideres Sifkerhed, Komfort og Lykke.

Den Iste December 1913 en Arbeidsdag paa otte Timer for Arbeidere under Jorden og paa ni Dage for Arbeidere paa Jordoverfladen. Houghton. 5te Januar. W. N.

Ferris af Michigan tog iaften fat i Streiksituationen. Med hans Komme blev der saagodtsom Vaabenstilstand. Begge Parter sig villige til at afvente Udfaldet af hans inden noget nyt Skridt blev taget i den industrielle Krig. Han oplyste, at han agter at holde for sagde iaften, at han haabede, han vilde finde et eller andet Middel til at Striden mellen: Kobbergrubeeierne og Western Federation of Miners. Denne Udtalelse syntes dog ikke at bevirke nogen Forandring i de stridende Parters Holdning.

Fagforeningens at vilde holde paa Defensiven for vedfommende. O. N. Hilton, Grubearbeiderforbundets sagde, at Streiferne gjorde nof da John B. Densmore af de Forenede Staters Arbeidsdepartement var her i forrige Uge.

Kompaniets udtalte sig iffe saa bestemt. De antydede, at kunde fact heldige Resultater. Miss McCanns Lig skyllet iland. New 9 or den 4de Jan. Liget af Miss Jessie E.

McCairn, den unge Kvinde i Settlement-Virksomheden, blev under Stormen idag skyllet iland. En Vagtmand fandt Liget fort ester Daggry paa Coney Island. Hun forsvandt fra sit Hjem i Brooflyn for en Maaned stden. Liget ingen paa Vold. Wilson kondolerer.

Washington den 30te Dec. Wilson sendte idag fra Pafs Christian, et Kondolencetelegram til Kong Gustaf af Sverige, hvori han udtrykte og de Forenede Staters Regjerings og Folks dybeste i Anledning hendes kongelige Enkedronning Pengeumgten To af de Finanshnse Direktionsforbinde'se med mangt Korporationer. New Z)ork den 2den Januar. I. P.

Morgan Company kundgjorde idag, at Firmaet havde sin Forbindelse med nogle af de Korporationer i Landet, som dft har i Forbund med. Dette Skridt, Firmaet, blev taget frivillig i Betragtning af tilsyneladende Forandring i den offentlige Stemning" paa Grund af af de Problemer og den Kritik, der de faakaldte i hinanden flydende Blandt de Kompanter, som Firmaet fig ud af, er New Dork Central og New Haven Jernbanekompanier. I. P. Morgan Ir.

bliver staaende font i Northern Pacific, og det famine Charles Steele og William Henry Porter, Medlemmer af Firmaet. Thomas Lamont af det famine Firma forbliver ogsaa en Northern Pacific af at mange har en saa alvorlig Byrde, at vi har at os ud af Direktoraterne i mange Korporationer," heder det i en af I. P. Morgan Ir. ndstedt Mange af disse Direktorater har vi modtaget og alene fordi tit os forpligtede til at blive staaend? i Forbindelse med Eiendomme, som vi havde reorganiseret, og hvis Obligationer vi havde anbefalet til Publikum baade her og udenlands.

En tilsyneladende Forandring i dm offentlige Stemning med Hensyn til Direktorater synes ar give Grund til, yt vi nu os bort fra nogle af disse Forbindelser." I. P. Morgan Co. har herved overfkaaret de Baand, som har holdt tilsammen mange af Landets betydeligste Korporationen i en Forening af Interesser, som har Gjenstand for Angreb i og udenfor Kongressen. I.

P. Morgan Co.s idag af Direktorater i 27 store Korporationer fulgtes fort ester af en fra George F. Baker, ett ligesaa Figur i Amerikas Finansverden, at han med det vil tage et lignende Skridt. Disse gav Wall Street en som fik Operationerne fra til at stanse. Medens det fanffe er saa, at mange af de prominente Bankierer havde Oplysninger amydende dette betydningsfulde Skridt til af de i hinanden gaaende havde og Publikum ingen Forhaandskundskab om, hvad der foregik i de indre Raad i de af alle Amerikas finansielle Huse.

Mr. Baker forkyndte sin Hensigt at sig ud som Svar paa et om, hvorvidt han agtede at Firmaet Morgan Co.s Exempel. Det forudsiges as fremstaaende i Wall Street, at Dagens Begivenhed udentvil tydede paa en af de Direktoraters System, som i mange Aar har Gjenstand for bitre Angreb. Systemet har blandt sine Modstandere Medlemmer af den Administration i Washington og Medlemmer af Kongressen, som har Kamp mod, hvad de har betegnet som en Washington den 3die Januar. I officielle Kredfe synes man at I.

P. Morgan Co.s Sfridt men dette antages iffe at ville hindre Lovgivning for at forbyde i hinanden flydende Direftorater. New Aorks tager Afsked. New Iorf den 31te Dec. Rhinelander Waldo, som i fire Aar har New Aorks tog sin Hat og gik idag.

Han siger i et Brev til Mayor Kime: synes den kommende Administrations ikke at en men at lade en af mig Person fungere som i Spidsen sor DetmriemenM. Jeg at Part Plan." Tkmkkounteen Er samlet i New Aork for at Reservedistrikter og bestemM Peservebyer. Washington 46f Januar. Komiten for Organisering af Reservebanker afreiste fra Washington iasten til New Iork for at optage sit Hverv med at nationale Reservedistrikter og nationale Reservebyer, det Skridt fra Regjeringens Side til virkelig af Nationens nye finansielle System. Finansminister McAdoo og Landbrngsminister Hmlston for Komiteen (en Majoritet af den).

Sammen med dem reiste to en Stenograf og flere andre fom vil holde ajour de Optegnelfer, Komiteen venter at foretage under Turen. Komiteen vil holde i Handelskammeret i New Z)ork de fire Dag af denne Uge. De sidste to Dage af Ugen vil blive tilbragt i Boston, i Komiteen vil vende tilbage til Washington beredt til at to Nationaldisirikter og ltdpcgzl to Reservebyer. saadant muligens iffe vil blive taget meh det samme, er det den almindelige' Formening her, at New 9)orf og Boston vil blive fastffaa-t som de fyrste to Reservebyer. Tveitmoe og fem andre af )lpwllationsretten tilstaatt ny Sag.

Chicago den 6te Jan. Den af den Tistriktsret i Indianapolis afsagte Tom over Medlemmer as International Association os Structurat Iron Workers og andre, der til for ulovlig Transport af Dynamit, har af Staters KrcdV-Avpellati otis i 24 Sager og omstyrter den.i 6. Disse sex Sager sendes tilbage til Underretten til fornyet Behandling. De anklagede i de sex Sager, der sendes tilbage til Underretten, er Olaf A. Tveitmoe, San Francisco William McCain, Kansas City James E.

Ray, Peoria Richard H. Houlihan, Chicago Fred Sherman, Indianapolis William Bernhard, Cincinnati. Dommen mod Frank M. Ryan, foreningens syv Aars Strafarbeide, Jalt blev 32 mider Anflagen. To af dem appellerede ikke.

Alle paa fer af de 30, som ikke appellerede, er paa fri Fod under Kaution. Blandt dem, som blev Appel, er Charles N. Beitnt as Minneapolis, der blev til tre Aars Straf. Retten at Beum havde revideret Dynamiteringsregnskaberne. Regjeringen vil ikke paa at tvinge de som blev Appel, til at vende tilbage til indtil har fundet Sted aitgaaende deres om Gjenoptagelse af Sagen.

Idet af Tveitmos, McCain, Ray, Houlihan, Sherman og Bernhard omstyrtes, siger Retten: er af den Formening, at Beviset er for at sastslaa deres Delagtighed i de i Attklagerne omhandlede Forbrydelser. Deres Sympathi med og Delagtighed i Foreningens Formaal i sin Almindelighed sremgaar as Vidnesbyrdet men-vi har ikke faaet Rede paa noget Bevis for deres faktiske Delagtighed i nogen af de i Anklagerne omhandlede Forbrydelser." til Los Angeles den 2den Januar. For mtden Gang paa mindre end sex Dage blev Ralph Farris, den unge Bandit, som myrdede Horace E. Montague, reisende Passageragent for Southern Pacific Banen, idet han et Tog Angeles, idag til at i San Ouentin inden nitti Dage. Overretsdommer Gavin Craig sagde, idet ban bam, at paa at bevidne, at Farris var sindssvag, var Datterlige og.

i Tankdamperen gaaet under med 24 Mand. En gaar over Sea Bright, N. I. New Dorf den 5te Jan. Fireogtyve Mand omkom, med den amerikanske Tankdamper som gik under sexti Mil udenfor Sandy Hook i den Storm, som rasede langs Jerseykysten izaar og inat.

Kaptein Al sr ed Counter og syv Mcntd af blev reddet tidlig idag af Hamburg-American Liniens Fragtdantper Dette meddeltes i et Telegram idag. Oceandampere og Toldkuttere, som hele Natten igjennem at Skibet, var ikke istand til at erfare dets Navn ettgang. Tidlig idag blev det identificeret som Te reddede ved Siden af Kaptein Gunter er Bert Siverson. Andenstyrmand Knute Dahle, Trediestyrman'd Carl Eklund, William Davis, Baadsmand Christian Rasmussen, Herman Erifsen, Proviantsorvalter Hamilton Powell. New Iork den 4de Jan.

Over $500,000 Akade antages at af den Storm, som og rasede langs den nordatlantiffe Kyst. Hoteller og Beboelseshuse blev i Delaware, New Jersey og paa Long Island. var ved idag. Flere Byer blev og lange af Stranden blev faktifl revet bort. var Orkanen ved Sea Bright, hvor to Hoteller blev og mange smukke Villaer lagt i Ruiner.

Ved gik aldeles over den Landtunge, Byen staar paa, og ind i Shrewsbury Halifax, N. den 4de Jan. Et Telegram fra Sable Island tasten melder, at Skonnerten herfra var gaaet under med Kaptein og sex Mand. Adflillige Vragsmmper af Skibet er ffyllet iland. afgik fra Georgstown.

Prins Edward i Begyndelsen af December med en Ladning Produkter til Liverpool, N. S. Portland, den 3die Jan. Meddelelser modtaget idag tyder paa, at en Storm har rafet langs Stillehavskysten i de sidste Dage og har anrettet en hel Del A ork den 5te Ian. Et Telegram iasten melder at Toldkutteren har opfisket en af Livbaade med fire Lig i.

De var antagelig af Kulde. et Telegram fra Kaptein Graalfs paa der nu er paavei hid med de 8 reddede fra faar man lidt Rede paa dette Skibs Morgen Kl. 7.30 Sandy Hoof brak Skibet pludselig midtskibs i to Dele. Agterskibet med 32 Mand gik strax under, medens Forparten paa Skotterne og her opholdt de 8 reddede sig. Nogle siger, at de saa en af Livbaadene af fra med ra.

10 Mand i. Aften havde et spansk Dampskib Calvo" at redde dem, men maatte opgive det. Om Morgenen font HamburgAmerifalinjens Dampskib og ester adflillige Vanskeligheder paagrund af den lykkedes det dem at faa berget de 8 da adskillig medtagne Kort efter font ogsaa United Fruit Dampflib tilstede. ventes til Boston imorgen Middag. Streikbrhder 30te Dech.

Carl Person, Udgiver af det Clinton udfommende Strike og simrede i Eftermiddag Tony Musser, en Streifbryder ansat i IIlinois Central i Clinton. Skydningen kom som Kulminationen af et Angreb paa Musser i Persons Blad. Musser 20 Minuter senere. Person, der er sor Illinois Central Federation, blev arresteret, men senere taget fra Countyfomgslet og bragt bort fra Byen.for at undgaa ti it) A Minneapolis, Minn, Thorsdach den 8be Januar 1914. (Emigrantens 63de, BudMkens 42de, Nordvestens 34tc Aargang.) Owrm P5M Mvet! Minnesota.

Nermann til Skovene. den 30te Dec. Der er iffe en eneste Mand i os the Lakes" de her idag. Der er Virfsomhed i hver eneste nord i Sfovene nu. Man regner, at ca.

500 Skovarbeidere har faaet Arbeide i DuluthKontorer siden Juledag og udgaaende Tog er overfyldt med Folf, der drager til er nu den bedste i denne og stiger efterhvert font Temperaturen falder. Lobecks Kandidatnr. E. E. Lo.

becf fra Alexandria, vel bekjendt i Staten som Prohibitionist, har indtegnet sig hos Julius A. Schmahl som Kandidat til Stillingen soin Statsfenator fra det 47de Distrikt, der omfatter Douglas og Pope Countyer. Mr. Lobeck var Prohibitionisternes Kandidat til for-to Aar siden, og to Aar den Tid han Douglas County i Legislaruren. Under den nye Lov indtegnede Mr.

Lobeck sig som Kandidat. Eberhart i Onsdags ti Medlemmer af de forftjelige Statskommissioner. Blandt de er Mrs. Andreas Heland, Minneapolis, Medlem af Styrelsen for Statens Kunstforening og O. P.

B. Jacobson, Fergus Falls, Medlem af Korninspektionskommissionen. Fraskilt Mand Fergus Falls den 31te Tec. Iver A. Gunderson anlagDe idag Sag mod Carl Umlauf for $20,000 Skadeserstatning, fordi Umlauf havd? tilvendt fig hans Hustrus Mrs.

Gunderson anlagde Skilsmisscsag for en Tid siden. Gunderson bestred ikke Sagen men saasnart Skilsmisse var tilstaaet, anlagde han Sag. Goodhue Countys Blad. Red Wing den 31te Dec. Free Press," udgivet af N.

P. Olfon, oplyfer, at det fra Nyaaret vil at udkomme. Pres?" var af County Home Press" og Wing Argus "og var egentlig Goodhue Countys Blad. Fergus Falls den 31te Dec. Mrs.

Dorothy Anderson, en af Otter Tail Countys Settlere, igaar af Alderdomssvaghed. Hun vilde i Februar fyldt 92 Aar. Hun var ctandsfrisk indtil det sidste. Brandskaden 1313. Tab som af Ildebrand i Minnesota i 1913 var, Opgaver fra Assn.

I. A. O. Prens, $3,475,841 mod $3,548,480 i 1912. Automobilulykker.

Red Wing den 3die Jan. Oscar Akenfon, 40 Aar gmnmel, cr efter en Automobilulykke, og Albert Lund er fremdeles paa Hospitalet i ett kritisk Forfatning med Brud paa Hjerneskallen. Ulykken den -3de December, da de to i en Automobil sammen med Aldermand og Peter Carlson. Almquist tabte over Maskinen, der gik mod Rendestenen og Akenfon fom under Maskinen, og et Hjul rev ham stygt op i Hosten. Der kom Stivkrampe til og hart Moder, to og.en Broder, Carl, i Minneapolis overlever ham.

Aldermand Almquist kom usfadt fra det, medens Peter Carlson brak et Kraveben. Mister Synet. Clinton den 2dett Jatmar. Under Leg med sine fik den 9-aarige af Ole I. Steen noget fastet i Hatt vil miste Synet.

Jndbrild. Albert Lea den 2den Jan. Tyve tidlig imorges ind i A. A. Tustes Restaurant og stjal $81.50 i Kontanter.

Pioneer Luverne. Gunder N. Remme, 65 Aar gammel, en af Rock Couutys Pionerer, i sit Hjem i Vienna Towkyyip. Efterlader sig Hustru og ni Fergus Falls den 6te Ian. Andrew Enquist i fin P.

M. Enquists Hjem igaar i den af 84 Aar. 45 De kan sende Ti bettbe" til eller Benner i Gamlelandet et helt Aar fot kun $1.50, Porto iberegnet. Adolph Biermann, i sin Tid en fremragende Politiker i Minnesota, Rochester. Rochester, den 5te Januar.

Adolph Biermann, som 1890 blev valgt til Stats-Auditor for Minnesota og i 1883 var Demokraternes i Eftermiddag i sit Hjem her i Countyet. Han fif imorges et der var den direkte Adolph Biermann var i Kristiorna, Norge, den 19de November 1842. Han var en af den Biermann, som drev den Biermannske Skole ved Sagene i Kristiania. De Arbeidsstuer for som nu drives i og Industriforeningens store Lokaler, er en af den Biermannsk? Skole. I 1862 kom Adolph Biermann til Amerika og lod sig hverve i Kompani I af det 24de Wisconsin Regiment, deltog i Slagene ved Perrysville, og Mursreesboro.

og blev i 1865. I 1866 font han til Olmsted County, hvor han snart kom tit at indtage ett rein if tidt Plads i det politiske Liv. Han var overhovedet en af de Skandinaver Minnesota, som font til at spille en ledettde politisk Rolle. Havde han det reonblikauske Parti istedett for det demokratiske, vilde han udentvil blevet ett af de mest bekjendtc Skandinaver i Amerika. I 70Aarene blev hatt tre Gange valgt til County Auditor for Olmsted Comity i 1876 seirede hatt tiltrods sor, at den republikanske Liste gik gjettnem med 1,000 Stemmers Majoritet.

1882 blev han af Tetn ofr atc rite i Distrikt nomineret til Kongressett samme Gang som Knute Nelson blev valgt som dett Skandinav i de Forettede Staters Kongres. Viermann mattglede bare nogle hundrede Stemmer paa at blive valgt, hans Distrikt havde givet Garfield 9,000 Stemmers Majoritet. 1883 blev Biermann af Demokraterne nomineret til Det var politiske Tider. Det var Gang, at ert Nordmand var nomineret til og Kampen blev meget hidsig. De ledende norske Republikanere fatte alle i for at forhindre, at Biermann skulde seile ind i for Landsmandsskabets Bris.

Knute Nelson var nylig valgt til Kongresmand, og hans Indflydelse var allerede betydelig han optraadte imod Biermanns Kandidatur. I Valgtaler og i Aviserne vrimlede det af og Angreb. Biermantt fandt det ved ett Anledning at oplyse i Aviserne, at han direkte eller indirekte vil modtage nogen Gnttst af en Mand som Jtto. W. Arctander." Et af norske blikanere benyttet Argument mod Biermantt var, at 'han igrunden ikke var norsk det blev oplyst, at er Biermann i Kristiania, men han er af en tysk Brygger, og Familien regner sig som Der var Stemniitg sor Biermann men i'November blev L.

F. Hubbard valgt til Biermann blev ogsaa et Par Gange as Demokraterite nomineret til I 1885 Cleveland til Internal Revenue Collector for Minnesota. I 1890 blev hatt af Demokraterne nomineret til Stats-Auditor og valgt. Efter at have indehavt Embedet en Termm blev hatt flagen ved Valget i 1894. Siden har det forholdsvis stille om Biermanns Navn.

Han har levet noksaa tilbagetrukket paa sin Farm Rochester. Hatt var ugift. Han efterlader sig en En meget afholdt Broder, August Biermann i St. Paul, for flere Aar siden. En Mrs.

Gina Monsen, boede i mange Aar i Grand Forks, N. Tak. Brand. Calgary, den 2den Jatt. All? Butiker i Byen Didsbuw igaar Morges.

Ingen Beboelseshuse Brandskaden anilaaes til $250,000. Branden opkom et Kinematograf i theater. A O' 4 4".

Get access to Newspapers.com

  • The largest online newspaper archive
  • 300+ newspapers from the 1700's - 2000's
  • Millions of additional pages added every month

About Minneapolis Tidende Archive

Pages Available:
5,530
Years Available:
1914-1922