Skip to main content
The largest online newspaper archive
A Publisher Extra® Newspaper

Dirva: Field from Cleveland, Ohio • 2

Publication:
Dirva: Fieldi
Location:
Cleveland, Ohio
Issue Date:
Page:
2
Extracted Article Text (OCR)

10,000 kelione Pas aludarius bravaro istorija gana Jis 1890 metais, 8 d. Tada jame dirbo tik apie 150 ir per (12 darbo padarydavo 1,500 alaus. metais samdo apie 3,000 ir per padaro 6,000 ir 2,250, 000 alaus. Jie parduoda savo ne tik Meksikoj, bet ir USA, Kanadoj, salose, Havajuose, Haiti ir kitur. C-erveceria Cuothemoc tai Monterey Tokio alaus, kaip reta rasti.

Jo yra "Carta Blanca" ir Tiems, kurie lankysisi Meksikoj, patariu pabandyti to alaus ir pajusti palyginus su kitu Tik supratau tarp rankinio ir fabrikinio darbo patekau kur daro odines pinigines, moterims rankinukus ir kitus dalykus. Tai dirba tik apie 10 bet tiek daug kad net 6 valandas ligi Be galo dirbimo atlieka rankomis. tik siuvama peilis, plaktukai, keliolika ir nusmailintos vinys. Jei savo akimis sunku kad tik su tokiais galima pagaminti. Savininkai kad tie darbininkai paprasti Nors mokslo jie ir neturi, bet yra tikri menininkai.

Visoki paveikslai ant ir yra sugalvoti. Tokius darbininkus galima tik pradedant nuo Savininkai taip pat man tarp fabrikinio ir darbo. to skirtumo beveik bet kai kai supratau reikia tada supratau, jog darbas negali susilyginti su menininko rankos darbu. Esama didelio skirtumo ir odos Fabriko odos irgi negali lygintis su naminiu odos ne su kiekvienu. Bet Oaxaca mieste yra ypatingo naminio odos Niekas daugiau visame pasaulyje to odos 1 J.

Y. VAUCKAS ii pereito numerio) 'NEPRIKLAUSOMA LIETUVA' Geriausias LIETUVIU Paveiksluotas mo paslapties, bet oda tikrai puikiau atrodo. tai gauna tad suprantama, jie tos paslapties niekam pat atskirti ir jauno krokodilo nuo seno, taip pat ir atskirti nuo pirma man visos tos odos Pasirodo, kad krokodilo oda yra geriasia, jei krokodilas yra 34 man ir nepaprastai odos. Klausiau, kur jie pagauna. Pasirodo, dalis pagaunama Meksikoje, kitos atgabentos ii Guatemalos ir kitu Tos dienos susitikti su vienu su kuriuo buvau ir kuris kviete Jis gyveno kalne, Hidalgo Jo gyvenami namai kaip tikra pilis.

Namas 16kos aplink ir visas miestas, kaip ant delno. vakare, lyg Gerokai susirinko ir daugiau ant valgiai, puikiausi vynai ir likeriai. Valgiai man buvo kiek Su irgi buvo Amerikoje mes prie "Camel "Berreateaga" ik ypatingai tai kaip ir tautinis Tai pagamintas ir toks stiprus, kad tikrai gali pavadintas "deganti gerdami citrinos, ant delno pasibarsto druskos. ir vandens. Tokia jau mada Nors mane ir labai ragino prie to bet stengiausi laikytis prie labiausiai patiko tai "Coctail Bianca'.

ir atsirado net kelios gitaros. Kone visi ir jomis skambinti. nuo- nepaprastai gyva kuri didelio formato redaguojamas Visur 3 dol. Daugiausia apie ir duoda dar labiau kada ir Savai, neI ipaprasto gyvumo, ju- Lietuvos Kai buvo laikas skirstytis, i teko ir 50 Insteigtos 15, 1938. ir Australijoje apie 4 doleriai.

Tokiu pigumu buvau 3A Fourth Ave, Vilie Lasalle, Montreal, gana Canada. J'daug ir visa tai geli riausioje miesto vietoje NAUJIENOS $1.00 lankys Tamstas per 1 meta. NAUJIENOS 332 N. 6th Street Philadelphia 6, Pa. iOUOUOt OO 016I0 M9i Pa.

1 taikinga muzika, iki kokios 3 valandos ryto. Jau pasijutau gerokai ir to taip ir nesulaukiau. Pagaliau, atsisveikindamas ir kad tarp neliko laiko nustebo. Sako, "amigo" (drauge), prasti. Pagamin i jie is a- jjUV0 bet su tokiais prieskoniais, kad karto kilo ar valgyti.

Bet nieko, ir naudojausi beveik lygiai mikliai, kaip ir kiti kad Meksikoje valgo gana greit, tiesiog atliko kaipt tik pasirodanti Ispanijos atvykusi kad muzikantai nepaprasti specialistai groti, patys nepaprastai linksmi prie muzikos. Kabareto prie stalo dar daugiau ir nuotaika su- VILTIS Mokslo, ir politikos Nr. 1 koras 1949 m. Galima gauti DIRVOJE 6820 Superior Cleveland 3, Ohio Kaina 50 c. 55 c.

kiek mes kiek mes papasakojom ir kiek mums papasakojai, kiek prisilinksminom argi tai Atsisveikindami vis dar susitikti, nes jis man parodyti. su miestu" sutartu laiku jis atvyko su ir dviem Netrukus "Copacabana" viename Monterrey miesto jau buvo kalno stalas. Netrukus su- ir puikaus kontralto balso Meksikos To- 250 sirinko ir daugiau jo registruoja Ceremonijos buvo trumpos: kiekvienas pagal savo po jos visas laikas liko pasilinksminimui. tikrai progos pamatyti gyvenimo retai kur (apie 36 1 tikrai nustebintas. Nes apie 9 jsa tai ir tik beveik per Dfcbar jau tikrai tas pats Ruiz ptarnauti ir man su miestu Nepatogu man buvo perdaug ir, pagaliau, man kilo klausimas jis taip si man toks geras, nei laiko, nei pinigo Vis del to dar sutikau I A priimti jo patarnavimus, ir kad ne vien man, bet ir jam to yra ar gali ne visai menka Taigi susitikom.

Dabar Pagaliau, man pageidaujant, ir miesto policijoje. Mat, ke- licijoje, tai man buvo pabandyti ar nebuvo kada mieste daugiau Bet policijoje niekas neatsimena, kad kada nors kas tokios vakarieniauti, dar Tai buvo de Villa de Garcia" labai jaukus kalno oloje susidariusiame urve. Labai originalus ir geriau kadangi buvo per daug Nuvykome vakarieniauti Los Arcos. restoranas daugiau tinkk vyresnio ir biznieriams, nes jame erdvu, ir nervus du vyrukai skambina gitaromis arba senyva pianu, taigi galima ramiai ir tai yra idealiausia vieta pasitarimams. po mano vadinamasis ir jau ne visai Nepajutome, kaip besikalbant kelios valandos.

Kai tai ilgai galvojau, kad meksikietis toks kurs tik gyvena. Jis moka ir galvoti, ir prie progos padaryti. (Bus daugiau) LIETUVA apie tai, kas atsitiko su Lietuva. 312 pusi. Kaina $2.00 Detroit, Naujienos IR NENUSIGANDOME! Vasara, palikite organizavimo darbus rudeniui! ir net kai kurie LVS 6-to skyriaus nariai- Tiesa, liepos ir susilaikydavom nuo Bet kada vyksta toks svarbus persitvarkymas, laukti Reorganizacijos komisija, jai! buvo veikli ir Ji nors ir ne per bet kuriame ir buvo atlikti visi skyriaus perorganizavimo steigimo darbai.

Susirinkimas liepos 23 Antano parapijos mokykloje. LVS skyriaus 22 naujakuriai, kurie visi ALT komisija, kuri susirinkimo buvo sudaryta Juozas Kripas, Leonas Bulgarauskas, Ona Juozas Ambrose ir Marija Sims, komisija savo atliko ir likviduojasi. Dalyvavo Susirinkime dalyvavo nesenai b. Lietuvos Akademijos Baltijos Universiteto tremtyje profesorius agr. dr.

J. Vengris ir Liet. Draugijos pirm. agr. J.

Baublys. kaip jau nariai. Juos Komitetas, kuriam pirmininkauja ir veikliai jame dirba agr. T. Dambrauskas.

ir miesto gubernatoriaus jau radom eiles ir Tai bent verti vardo miesto tarybos kurie lauko yra meno paskui ir vyskupo viskas buvo nepapras- iDambrauskas, dr. Eugenija Gurtai ir nematyta, viskas meksikinio siliaus, skonio. Susirinkimo eiga LVS 6-to skyriaus pirmininkas A. Prezidiuman T. ir Antanas Reorganizacijos k-jos vardu J.

Kripas persitvarkymo ir ALT Sekr. A. nuo pirmininko A. Olio, kuriame sveikinamas naujas skyrius ir jam geriausi priimtas su pasitenkinimu ir gilia pagarba. Org.

k-jos narys L. Bulgarauskas svarbesnes vietas ALT statuto ir Visi su statuto sutiko, formaliai nubalsavo steigti ALT po to ir skyriaus Nauja valdyba ir komisijos Skyriaus valdybon susirinkimas asmenis: KriP4, Helen Rauby, dr. ir Pareigas pasiskirstyti pavesta jiems patiems. komisijoti Ambr. Kizis, Ant.

ir dr. J. Sims. komisija: Stefanija Douvan, Josephine Domeiko, ir Marija Sims. komisija pat sau dr.

J. A. ir O- ir toliau pavesta Marijai Sims. Pageidauta surengti dar kaip buvo liepos 3 vasarnamyje. numatyta ir tikimasi, kad sutikimas Nutarta naujakuriams, kurie dar nebus taikyti nario jie tik centrui skyrius nuo vo dalies gali atsisakyti.

Visi LVS 6-to skyriaus nariai pereina nariaia ALT jungos apie skyriaus turto bus kitame susirinkime. RADIJO KLUBO PIKNIKAS liepos 24 Amerikos Radijo Klubo piknikas. susirinko daugiau kaip 1,000 Visas parkas mirguliavo. Retai kada tiek susirenka piknikus. buvo skirtos keturios dovanos.

televizijos Nr.2332: A. Repshas, 3273 Hazelwood- (Community silverware) Nr. 1769: Aldona (Sunbeam mixmaster) Nr. 1660: naujakuris Petras 8685 Elmira. (extra dovana nuo Senate Furniture, lempa) Nr.

297,: 13196 Stoepet. Radijo Klubo choras atskirai ir drauge su visa publika, padainavo liaudies vadovaujant naujajam choro Broniui Piknikas buvo tikrai ir linksmas. V. ALANTAS APSIGYVENO DETROITE Pas Detroito jus ir atvyko ir apsigyveno Vytautas Alantas su ir Jo sumanymu pas mus jau kalbama apie Nors dar nieko kon kretaus neturime, bet pati pirmoji pasveikinti V. ir jam gero Marija Sims A I Skaitykit komp A.

muzikos ir na Kaina metams $2. skit ir pinigus. A I 6755 So. Western Ave. Chicago, 111.

Naftfcs Amerikos Legiono Memorial Postas savo liepos 22 d. Klube, Brooklyn, N. Y. apeigoms vadovavo Kings County Amerikos Legiono vadai, Apskrities vadai Tom. Calhan, Dan.

Rodgers ir Harry Ahrens, ir dabartiniai vice vadai H. Boldwin ir Brooklyno Mathew Troy, su pirmu Kings Co. vadu James Schultz. Monsignoras Jonas Balkunas atliko ir gale, labai Kalbas ir visi Kings Co. vadai ir naujas posto vadas adv.

Clem. Voketaitis. Naujoje posto valdyboje yra: Vadas adv. Clem Voketaitis, dainininkas Alekas Vasiliauskas, Vitalis ir Petras adjutantas Jonas Marma, Juozas St. Steinis, istorikas Petras Vance, kapelionas J.

advokatas Frank Alexis, visuomeninio santykiavimo pirmininkas D. Klinga. Nors buvo pramogoj buvo nei Susirinko daugiau kaip du jq ir tarpe buvo Jonas 11. Detroite ir visame Michigane gyvenantiems lietuviams Tremtiniams Komitetas Detroite kad pastaromis dienomis yra pakeista Michigan valstijoje imigracijos per siuntimo tvarka. Norint imigracijos dokumentus per reikia gauti Tremtiniams Komitete specialius Michigan valstijai atspausdintus "Assurance for Named Displaced Persons" blankus, juos notarizuoti ir Tremtiniams Komitetui.

Komitetas gautus dokumentus perduoda "Michigan Commission on Displaced Persons" aprobuoti, po to juos Tokia tvarka daromi dokumentai per pusantros nuo gavimo Tai yra trumpiusias dokumentams sudaryti kelias. Norint dokumentus per organizacijas, tarpe ir per NCWC, reikia naudoti BALFo atspausdintus ir aprobuotus blankus. blankus if informacijas imigracijos reikalais galima gauti pas asmenis: 1. Komiteto 955 Wildwood Avenue, Detroit 3, Tel. TUlsa 3-1620 I.

K-to vicepirm. B. Keblai- 3822 W. Euclide Avenue, i. Yler 7-3878.

6 Te 3. K-to A. 13516 Mendota Detroit 4, Tel. WE 4-3075. Tremtiniams Komitetas PHILADELPHIA AUGA KALBOS KURSAI Jurgio parapijos klebono kun- dr.

iniciatyva ir veikti kalbos kursai naujai atvykusiems lietuviams. registracijos kuri m. liepos 14 kursus 15 Pamokos vyksta du kartu per pirmadieniais ir 7 vai. vakare, bus padidintas. nereiks BROOKLYNO NAUJIENOS nius su dauguma vietos spaudos Amerikos karo laivyno Lt.

Comander Antanas Kairis, dailininkai Vasiliauskas, Osmolskis, radijo programos J. Ginkus ir Jis aukojo ir radijo pramogai garsinti. Klubo Zakarauskas aukojo patalpos Po buvo ir prie Mikalionio orkestro. Tai buvo posto pramoga. Jai taip gerai pasisekus, legionieriai pakilusia nuotaika rekrutuoti narius ir rengtis didesniems parengimams.

27 d. Lost Batalion kur telpa keli postas su draugija rengia su balium. Meninei programai meno New orko publika dar Memorial posto Amerikanizacijos Komitetas veiklos 1. reikalais lietuviams suteiks formas instrukcijai ir egzaminams, 2. steigs kalbos pamokas ir kursus naujai atvykusiems lietuviams ir 3.

rengs paskaitas apie atremti komunistinio fronto propagandai,.

Get access to Newspapers.com

  • The largest online newspaper archive
  • 300+ newspapers from the 1700's - 2000's
  • Millions of additional pages added every month

Publisher Extra® Newspapers

  • Exclusive licensed content from premium publishers like the Dirva: Field
  • Archives through last month
  • Continually updated

About Dirva: Field Archive

Pages Available:
3,487
Years Available:
1943-1951