Passer au contenu principal
La plus grande collection de journaux en ligne

Fergus Falls Ugeblad du lieu suivant : Fergus Falls, Minnesota • 1

Lieu:
Fergus Falls, Minnesota
Date de parution:
Page:
1
Texte d’article extrait (OCR)

No. 1599. Haldor E. Boen ikke mere. Som vi har flere Gange i Ugebladet, har Haldor E.

Boen meget daarlig i Tid. For over to Aar siden havde han et og har siden ikke sig selv. Hans Tilstand blev og og endelig kom siste Han i sit Hjem i Town os Aurdal, dette County, Kl. den 20de ds. efter at have ligget i Tilstand i flere Dage.

Hon. Haldor E. Boen var en meget velkjendt Mand, ikke alene i denne Omegn men mere og mindre over det hele Land. Han blev i Aurdal, Valders, Norge, den 1ste Januar 1850, og blev saaledes noget over 62 Aar gammel. I 18 Aars Alderen, forlod han sin sammen med sine Anders og Erick, og drog afsted til Amerika.

standsede de i Mower County, men flyttede derfra til det Sted hvor hans Endeligt kom, allerede 1870. At der var Fremskridsaand i den unge Nykommer, vises deraf at han allerede under de som de da befandt sig, tiltvang sig Anledning til endel Skolegang, og han erhvervede sig saameget Kundstab' og Brug af det engelske Sprog at han fik Tilladelse til at holde engelsk Skole. Jsra de tidligste Aar af Nybyggerlivets i dette County, gjorde han sig for sin Dygtighed og bramfrie Karakter. Allerede fra de tidligste Aar i dette County, indehavde han flere Men med Aaret 1886 begyndtes egentlig hans politiske Han valgtes da til Register of Deeds. Han havde meget aktiv i og naar denne Organisation senere gik over til Folkepartiet, blev Boen en af de mest ledende Politikere i Staten inden det Parti og i 1892 blev han nomineret og valgt til Kongressen som Partis Kandidat.

To Aar senere blev han flagen as Frank M. Eddy og gik da ind i Bladforretning her i Fergus Falls som og Udgiver as Han fortsatte som saadan indtil hans Helbred svigtede og han blev til at opgive Bladet og' gaa tilbage til sin gamle Farm. I de siste par Aar, har det ynkeligt at se den fordums raste, Mand ganske i og udaf Stand til at tale forstaaeligt. Foruden sin Hustru, fem bor paa Farmen, overleves han af fire nemlig Harald, i Wadera, Alvin, som bor i Nord Dakota, og Ertcf og Irving som er hjemme, og to Mrs. Jacob Quallie, ved Benson og Mrs.

Walsh i Nord Dakota. Ligeledes 3 Erick, John og Anton, som bor i Aurdal og 3 Mrs. M. I. Fossen, Fergus Falls, Mrs.

Ole Dane Prairie, og Mrs. A. A. Bergenid, Aurdal. Hans havde ogsaa Hjemsted i Aurdal.

De omkring 16 Aar siden. Begravelsen foregik igaar fra Hjemmet, under stor Deltagelse. Pastor Ylvisaker forrettede. Flyver et Telegram dateret Paris den 16de Juni et den fransk-engelske Flyver og Pioneer paa Lnftaviationens Omraade Hubert Latham den 7de Juni biet as en vild paa en Jagtexpedition til Charifloden i fransk Sudan, Afrika. Latham var den som paa at flyve over den engelfke Kanal i en Monoplan.

Han gjorde to hvilke dog begge mislykkedes. Han foretog senere mange lange og vellykkede Flyvninger, deriblandt ogsaa her i de Forenede Stater. Expresstaxterne forandres. en Rapport som blev offentliggjort den 14de har Interstate Commerce-Commisstonm Expressforretningen i Landet og beordret en gjennemsnitlig 15 Procents af Taxierne oq foreskrevet en Reformer i Expresselflabernes Driftsreglementer. kommissionen har fundet, at Landets tretten store Exprefsselflaber, tiltrods for at de er Korporativner, dog i mange Henseender er saa sammenknyttede, at intet af dem kan siges at af de eller af hinanden indbyrdes, saaat Expressforretningen, taget i sin Helhed, i Virkeligheden drivis og kontroleres af blot tre Jnteressegrupyer.

De nye Taxter kan siges at baserede paa en Minimaltaxt af 21 Cent for en I-Punds Pakke. Taxterne stiger i direkte Forhold til og Distance, idet Stigningen varierer fra 3 Tiendedels Cent pr. Pund til 12 Cent pr. Pund. Pakker paa 2 Pund kan, t.

sendes 1,000 Mil fra New York City til Chicago for 24 Cent, og 2000 Mil fra New York City til Denver for 31 Cent. For begge disse Distance er Prisen for den samme, nemlig 35 Cent. Eller med andre Ord, Expressselflaberne forlanger ligesaa meget for at transportere en 2-Punds Pakke fra New York til Chicago som fra New York til Denver, hvilket kan bra nok for Denver, men mod Chicago. Det vil, de nye Taxter, koste 27 Cent at sende en 3-Punds Pakke 1000 Mil og 37 Cent for 2000 Mil mod for 45 Cent for begge Distancer. En 10-Pnnds Pakke kan sendes 1,000 Mil for 42 Cent og 2,000 for 77 Cent mod henholdsvis 75 Cent og $1.25 nu.

Det vil efter de nye Taxter koste 76 Cent at sende en 25-Punds Pakke 1,000 Mil mod .10 nu, og $1.64 for 2,000 Mil mod $2.25 nu. Regjeringen resignerer. Konstantinopel, 18de'Juli. Den tyrkiste Regjering resignerte igaar som as en Revolt i Armeen, der har misforiwiet med Komkteen for Enighed og Fremgang. Den 16de li tog Krigsminister Mvhmond Shefket Pasha Afsked.

Hundreder af Soldater og Officerer har deserteret og stuttet sig til Oprsrerne i Albanien, og der at Flertallet af de tyrkiste Soldater er til at det samme. Tusinder gjort Husvilde. Fra Denver, Colorado, telegraferedes den 15de Juli: 6000 Mennesker blev gjort husvilde, flere Menneskeliv befrygtes at gaaet tabt og en Eiendoms skade paa over $1,500,000 foraarsaget ved ct Skybrud, font indtraf sent igaar Aftes, og hvis Vandmasser kom fossende ned gjennem Cherry Creek, tvers gjennem Byen og ud i Plattefloden. Ved Dagens Frembrud var Hundreder af Kvinder og samlet sammen i Auditorium forat bespises og drages Omsorg for af Byen. Hundreder af Hjem var lagt i Ruiner.

hele staar under Vand, fra Broadway til og fra Broadway til Plattefloden mellem 13de Gade til 7de Avenue. Ogsaa en Del af er Jalt staar et Omraade paa fire Kvadratmil under Vand. Flommen er uden Sidestykke i Byens Historie. Det nye Parti. Chicago 19de Juli.

Den progressive National-Convention vil fra det progressive Hovedkvarter hli holdt i Coliseum og bli aabnet den 5te Augnst. Den vil vare tre eller fire Dage. Udgifterne ved Afholdelsen af Conventions vil bli ved Salg af Adgangsbilletter, og Prisen paa disse vil bli fra $10 til $20. Billetsalget er lagt i paa Ralph C. Otis i Congress Hotel Hovedkvarteret.

En lokal Arrangements-Komite paa 100 Mand vil bli med I. Med ill McCormick som Formand. Udsigterne er, at der vil fuldtallige Delegationer fra alle Stater, naar konventionen aabnes. Der er endnu nogle Stats- og Kongresdistrikt Conventioner, som ikke er afholdt, og hvorfra Delegater stal men Lederne af nye Parti i disse Stater har telegraferet Senator Dixon, der er Valgkamp Manager, at alle Arrangementer for Afholdelse af Conventioneme er truffet. I nogle Stater, f.

Ex. New York, vil Delegater til Chicago konventionen bli valgt i Kongresdistrikt Conventioner men i de fleste Stater vil der bli holdt StatsConventioner, hvor ikke alene Delegater vil bli valgt for at sendes til Chicago, men hvor ogsaa en Stats-Ticket vil bli opstillet. Statsminister Emil Stang Kristiania, Ste Juli. Statsminister og Emil Stang afgik ved her igaar af Aareforkalkning, 78 Aar gammel. Emil Stang var i sin Tid det norske i Storthinget og en Periode Thingets Han i 1889 Sverdrup som Ministerchef, traadte tilbage to Aar senere, men blev for anden Gang Statsminister i 1893, da Ministeriet Steen demisstonerede.

Roosevelt opgir Turen vestover. Oyster Bay. N. 18de Juli. Col.

Roosevelt meddelte sent igaar, at han havde opgit sin Reise til Mellemvesten. Denne Forandring i Planerne for Valgkampen fulgte efter en Konference med Senator Dixon, George W. Perkins og O. K. Davis.

Derimod vil Ex-Presidenten komme til Chicago i August. kom hertil for at snakke om Tnren," ja Davis, som en fortrolig Ven af Senatoren fra Montana, kom til det Resultat, at den maatte opgives. I vore Hovedkvarterer i New York dynges der op ester som Col. Rovsevelts personlige saa han har fundet det ligefrem umulig at flippe herfra denne Gang." Powers Lake, N. D.

15de Juli 1912. Hr. af den Godhed at finde indlagt $1 til af Bladet. Udsigterne er meget lyse for en god Avling herrundt saalangt. Lidt mere Regn endnu Avlingen er men den har aldrig staaet saa lovende som den nu, siden jeg kom hid for ni Aar siden.

Her brekkes med Orer, Heste, Damp og Gasoline, saa Folket er ved godt Mod. Pastor C.U. Fenwal fra Chicago var her etpar Ugers Tid og for os til stor Velsignelse. Veiret har varmt, op tit 100 Grader i Skyggen. En venlig Hilsen til Kjendte og Venner i'Otter Tail County.

Hans A. Sem. Fergus Falls, Minnesota, 24de Juli 1912. Fergus Aalls vmeqn. En stor Arbeidshest Matg.

8 Aar gammel. O. Bertelsen Co. Miss Borghild Huss er netop kommen tilbage fra nogle Ugss hos i Minneapolis. Mrs.

Peter Peterson og Datter, Margeret, herfra, kom tilbege fra en. Uges hos O. P. B. Jacobsons og andre Venner i Minneapolis.

Fire nye Motorcycler modtaget denne Uge. Kom og se derni Vi har 10 nye Motorcycler paahaand nu. en af dem. O. Bertelsen Co.

Hans M. fra Stampede, N. var her idag paa Gjennemreise til Benson, Forretningsanliggender. Han flyttede fra Town of Norwegian Groove- for en ti Aar siden. Har Du at der snart stal komme en anden Ciscus til Bhen igjen? Hvad har det med Bankerot-Salget at Jo, da er det forsent at Byens bedste Skjorte for halv Pris.

1ste fra Fossens Groceributik. John A. Ness, en ung norst Advokat, har aabnet Kontor i Manhattan Bygningen. Mr. Ness var Bestyrer for Bystolen i Rothsay for nogle Aar tilbage og siden har han holdt Skole paa andre Steder i Stateft.

I fiste blev han jont Fredsdommer. Endelig har vi da saaet fint eir og blir det frygtelig travelt. Men glem ikke, at aldrig faar Du en saadan Anledning at saa billige og gode Varer som du absolut til saa lave Priser. Glem ikke at gaa til Bankerot-Salget, naar du kommer til Byen. iste Dor fra Fossens Groceributik.

Mrs. Anton Anderson og samt Mrs. Andersons alle fra Pelican Rapids kom igaar tilbage fra Canada, hvor de har paa hos og Venner. De siger, at Avlingen ser meget lovende ud deroppe. Der har ikke saa meget Regn der som vi har havt her i Minnesota og Nord Dakota.

Hon. O. P. B. Jacobson kom hertil siste Torsdag og har siden havt det travlt med at hilse paa gamle Naboer, Venner og Han har nu en kort Ferie og da, som han selv siger, der er intet Sted som ham bedre end Fergus Falls, saa var det naturligt, at han vilde bruge Anledningen til at sig i den gamle Hjemby.

Hans Helbred er nu meget bedre og han har Udseende af at meget end han vat siste Vinter og Voar. Mrs. (Shits. Holmquist og hendes Datter, Ragnhild, samt Mrs. Cecilia Gondret, alle fri Minneapolis, var her paa forat sinanciel for et Skandinavist Hjem i Minneapolis forefaldne Kvinder.

Paa Formiodag fang og talte de i den svenske Baptistkirke og om Aftenen i den svenske Lutherske Kirke. Mrs. Gondret og Miss Holmquist er Sangere og Mrs. Holmauist talte i Egenstab af President af Kvindernes som Hjemmet, der kaldes Home of Mrs. Gondret talte ogsaa lidt i Anledning af samme Sag.

Disse Kvinder et Arbeide og deres Sag fik god her. Pastor kom ind fra "Camp Nidaros" ved Otter Tail Lake, Circnsdagen, men han har saa optat med at ind frist Luft og op den snedige Fist at han viste ikke engang at der var Circus han kom langt paa Vei, til et lavt Sted, hvor hans Automobil' blev staaende fast. Han begyndte da at efter og sandt en gammel Kone der kunde ham' at alle og arbejdsdygtige Folk var reist til Fergus paa Circus. han fik Automobilen paa Tur igjen blev ikke forklaret, men "Ugeblbdet" maatte han nu saa sendt til han kunde t'elsesstedet, saa ens Gang lidt Der er en hel Koloni af baade og "Camp Ikke otte Prester. Blandt disse er: A.

I. Hulteng, Grand Forks I. D. Rundsvold, Northwood Martin Romstad, Hatton, og Thomas gus Falls. Hon.

og Mrs. R. I. Lindberg fra Henning, var i Byen paa paa Gjennemreife til Buxton, N. med Automobil.

Miss Helga Nelson, Mrs. Lindbergs slog med dem herfra. Mrs. Andrew herfra blev fiste Uge underrettet om, at hendes Moder, Mrs. Erick Thorsen, der boede i Brandon, Douglas County, var farlig syg.

Hun reiste derned Morgen, men da hun kom frem var Moderen allerede var en af nys O. B. Hanfon og Liget blev bragt hertil paa Mandag. foregik fra Synodekirken igaar og hun blev lagt til Hvile i Mt. Faith Gravlund ved Siden af fin Broders Grav.

Past. Ylbisaker forrettede. Brothers" Circus var en stor Den kom til Byen med 4 forskjellige Slags Tog. Fra" den Tid det lysnede om Morgenen og til Kt. 10 der uafladelig mellem Jernbaneyarden og CircusgruNden.

Naar man ved af ett saadan storslagen Circus til hvad den bestaar of hvilken Masse Mennesker dets Personale hvilken Styrke af deilige Heste den hvilken Forsyning of Telte, Vogne, Proviant og andet Udstyr som dett eier, men overalt det System hvorefter det hele fig faa font et saa kan man ikke andet end beundre det hele. Veiret var deiligt og behageligt og Folk til Byen i Tusindvis. Alt moa jo tilside, ttaor en Circus kommer. Mellem Kl. 10 og 11 paa Formiddag, lod den Musikvogn i den store Parade fra fig.

Langs Gaderne, hvor Paraden fig, var der fuldt af Tiistuere. Aldrig har man feet ert saa storflagen Procession af Rariteter i Fergus Falls. Det tog omtrent ett Tintis Tid fra den Vogn passerte et givet Sted og til den siste kom. Som ett Undtagelse fra den almindelige Regel under saadanne Parader, var der mange as Vognene med Dyr i som vor oobtte faa Folk kunde fe mange rare Dyr, der har sit Opholdssted i fjerne Egne. Klokken 2 Eftermiddag begyndte Forestillingen i det store Telt, og faa mange Folk var ind, at der var ikke Siddepladse for olle.

Hvad Forestillingen saa har vi feet dett fuldt saa god i mindre Cirkuser. Vi ntetet give 2Ere for, at alt gif a og ordentligt til. Soavidt vides, var der ingen Gambling elter andet uteerligt der ofte ert Cirkus. En saadan Cirkus kan godt beskrives som ett flydende By. Den bestaar af omkring 1200 Mennesker, 650 Hefte, og naar dett har flaaet sig ned for en Dags Forestilling, saa optager dett ligemeget Grund som ert liden Landsby.

Men den bygges i og forsvinder efter Solnedgang paa en og samme Dag. Men paa denne korte Tid, samler den paa Tusindvis af nysgjerrige Tilskuere af alle Aldere, der med ofrer sine Penge til dette flydende Under forat tilfredsstille fin Vienslyst. Og saa ledes dette sammensatte fra Sted til Sted, Dag After Dag, fra Aar til Aar. Auktion. den 27de Juli, Kl.

1 Eftermiddag, afholdes Auktion paa Undertegnedes Farm, beliggende Mit fro Henning. Der vil da Heste, Kreatur, FarmreLstaster, en ny Automobil, en Motorbaad, og en hel Del andre Gjenstande her kan Nels I. Lindgren, Eier. Chris. Johnson, Auktionsmester En streng Lov.

Loven mod Korruption ved Balgene fortolkes cf Generaladvokaten. St. Paul, 18de Juli. Generaladvokat Smith har som Svar paa en fra Countyadvokat James A. Hall i Marshall County afgivet den at den nye Lov mod Korruption ved Valgene i Minnesota forbyder en Embedskandidat endog at diktere politiske Artikler til sin Stenograf uden at have truffet Overenskomst med Kampagnekomiteen.

Denne Fortolkning af Loven synes at siger Generaladvokaten men han sinder, at den er i Overensstemmelse med Lovens Tekst. Generaladvokaten ogsaa opmerksom paa, at der er intet i Loven, som tillader ett Kandidat at Kampagnepapir, leie Kontorhjelp, betale for Hovedtvarter, for Litografier eller betale Folk for at strive, adressere og erpedere i Posten Kampagneliteratur. Det er Kampagnekomiteerne, som stal alt sligt. Som Svar paa en anden har Generaladvokaten afgivet den at Kort med Kandidatens Navn eller Billede ikke kommer ind Forsiirdelig i Mexico. Fra Mexico City, Mexico, telegraferes: Skybrud og Flomme har foraarsaget Tabet as over 1,000 Menneskeliv og foraarsaget en Eiendomsskade paa ca.

$20,000,000 i Staten Guanjuato. Byerne Salamanca og Celaya er bortstyllede og al paa et Omraade as over 10,000 Kvad ratmil De Tusinder af husvilde Mennester trues as om de ikke hurtig faar fra andre Kanter af Landet. Faren for er saa meget som der som af paa mange Steder ingen Avlinger Omtrent 2,000 Arbeidere er sra Mexico City sendt lil Tlykkesstedet for at bistaa ved Arbeidet med Bjergningen af Ligene og med at faa sat de gjenstaaende Huse i saavidt Stand igjen, at de kan afgive Ly for ialfald en Del af de husvide Mennester. Alle Jernbaner og Telegraflinjer er paa lange hvilket det saa meget vanskeligere at faa sendt Proviant og andre der. Auktion.

Paa August Klinnert's Farm, Sek. 28, Town of Maine, Tirsdag den 30te Juli Kl. 1 Eftermiddag' vil blive solgt: Et Par Hopper, 5 Aar gl. 1 Hoppe, 4 Aar veier 1400 Pd. 1 Hest, 4 Aar veier 1350 5 gode 2 Lumbervogne 1 22 Sko Drill Disk "sod cutter 1 ny Maisbinder Par Bob 2 gode samt endel andre Ting, formange at Alle Summer paa $10 og under, betales kontant men for kan Henstand gives til Iste Nov.

1912 mod gode Notes og 7 Procent Nente. Chris. Johnson, Auktonsmester. Chas. Klinnert, Administrator.

Politiskt Avertissement for John Embertson Betalt derfor 5 Cent Linien. John Embertson as Parkers Prairie, Kandidat fot Nomination forMlerk of Court paa den republikanske Ticket. 31te Politikens Gang. Hon. James A.

Peterson har den at den politiste Taler, der har vor By under Valgkamp. Han er nem- lig Kandidat sor Forbundssenator og talte i Egenstab af saadan i Lyceum Theater, stste Fredagsaften. lingen var ikke stor bare omkring 65 tilstede men Peterson har Vikingeblod i sine Aarer, og tabte ikke Han er god Taler og gav en noksaa interessant Skildring af den politiske Udvikling i dette Land. Han lagde Vind paa at dadle Landets for de Kjendelser han paastod var afgivet af denne Tribune til Fordel for Pengemagten. Da paa Levetid, var det as Vigtighed, mente han, hvem som blir sendt til Forbundssenatet, da hver af tttaa godkjendes af Senatet.

Endvidere mente han, at Landets Love burde for- andres saa en der viser sig at ustikket, kan tilbagekaldes, uden at han sig skyldig i nogen Forbrydelse eller hed. foretog han en Udredning af den kommercielle Situation, som vi er oppe med Hensyn til Jernbanetaxterne, idet han udviklede den Paastand, at de Fragttaxier paa Jernbanerne bibeholdes sordi at de samme Folk som eier og bestyrer Jernbanerne ogsaa har Kontrol as Skibsfarten. Han sig imod "Ship subsidy" og lovede at dersom hau blir valgt, vil han bruge Flid med at det Monopol som nu existerer paa dette Omraade. Tilslut han og sig for Beskyttelsestold, men ikke en saadan der bestytter og er til Fordel for overkapilaliserede Monopoler. County Dahl og Glende meldte (filed) sig som Kandidater for Gjennomination paa den repu-.

blikanste Ticket fiste Fredag. Saavidt vides, er der ingen som agter at stille sig som Modkandidater. Shea's Embedstermin ender ogsaa med dette Aar. Han har endnu ikke meldt sig som Kandidat for Gjenvalg, og som vi sorstaar, er han endnu ikke bestemt paa, hvad han vil i saa Henseende. At Miss Knutson inleverede sin Resignation og at County gjorde saadan Hast med at hendes var overrastende i begge Som naturlig var, blev Mr.

Adley meget skuffet over, at han ikke blev og hans. saavelsom Miss Knutsons Venner, har udtrykt adskillig derover. Som vi sorstaar, saa viste Miss Svendsgaard intet om, hvad som foregik, efter hun var saa ingen kan hende tillast for at have medvirket i sin egen John Embertson aflagde i vort Kontor siste Uge, paa Gjennemreise til Pelican Rapids, hvortil han reiste forat fremme sin Kandidatur for Nomination til Clerk of Court Embedet. Embertson var af norste i Town of Parkers Prairie i 1870, og har havt sit Hjem i dette County hele sit Liv. Han er uddannet fom Advokat og driver denne Forretning i Byen, Parkers Prairie.

Countyadvokat Anton Thompson agter at Gjenvalg. Thompson har bestyret sit Embede med Flid og Dygtighed. Saavidt vi fjender til, er der ingen som agter at opstille sig som hans Modkandidat. Sheriff Glaum af Becker' County, blev for en kort Tid siden studt af en Mand som var med at begaa et Tyveri. Man troede for det at han vilde komme til at men de fiste efterretninger tyder paa at han kommer fig..

Obtenir un accès à Newspapers.com

  • La plus grande collection de journaux en ligne
  • Plus de 300 journaux des années 1700 à 2000
  • Des millions de pages supplémentaires ajoutées chaque mois

À propos de la collection Fergus Falls Ugeblad

Pages disponibles:
9 001
Années disponibles:
1886-1922