Skip to main content
The largest online newspaper archive

St. Paul Tidende from Saint Paul, Minnesota • 6

Publication:
St. Paul Tidendei
Location:
Saint Paul, Minnesota
Issue Date:
Page:
6
Extracted Article Text (OCR)

ip, rS! W1' fe' 1 rP If f'l f-v" Drabsmanden Peter Bik 'af Lagnmndsretten i TrondhjemIL Aars for at have Gaardbruger Ole Drabet foregik paa en fra Byen til Hjenr i Strinden. Vik sammen med ham, og da de A var kommet et Stykke op i Nyvejen, kastede han sig over NjM og at hans Pengebog. Og r-' under den Kamp, som paafulgte, blev Lagmandsretten fandt, at der forelaa baade Drab og Ran, begge Dele med Overlag, og Straffen blev derfor 'i" forholdsvis hoard. 1 tb Gammel Altertavle. Ramnes Kirke i Jarlsberg fndes en.

gammel Altertavle antagelig fra Aar 1656. Den har i de senere Aar an bragt i Kirkens Skib paa den sydlige Vceg. Den er helt overmalet med en simpel, brun Farve. Kaldsbogen og Folks Udstedelser skulde de 17 Felter, hvoraf Tavlen bestaar, have havt Billeder fra den hellige Historie. I Midt feltet et Billede af Nadveren og de 16 mindre Fetter Personer.

Bed at fjerne Overmalingen. den har overmalet to Gange fra ct af de mindre Felter kom for et godt og vel vedligeholdt Billede af en Person. Det viser sig saaledes, ot Billederne er bevaret, og Kirketilsynet hat indsendt Andragende om at faa restaurere Altertavlen og bringe den tilbage til sin gamle Plads. Ligkjcrldercn under Tangens Kirke. Da man ifjor skulde Gas ind i Tangens Kirke i Drammen, man paa en stor som ingen vidste noget om.

Der stod en hel Del Kister, nogle lige fra Aar 1700. Paa Henvendelse har Kirkedepartementet nu befluttet, at man faar Lov at begrave Ligene i en og a Norsk Folkemuseum for Drammens Museum skal faa Lov at benytte det som maatte af kulturhistorie' Interesse, saasom Ligkistebeflag etc Man tror Fundet vil have stor Be tydning for Museet. Udgravningen vil dog ikke finde Sted ud Paa mor det bliver koldere i Vejret. 100-Aaringcr er der alligevel ik ke fem faa af, som man kimde tro Vi har omtalt den 100-aarige Toks i Hetkmd, og nu melder en Korrespondent i a man ogsaa har en Kone. som netop i disse Dage gaar ind det andet Aarhundrede.

Det er en Enke paa Gaarden Ertnes paa Reksteren. Hun er Enke efter Zaardbruger Endre Ertsnes. Nu ligger hun for det meste tilsengs men er aandssrisk, har en brillion Hukommelse og kan rnege fm gamle Dage. er paa Gaarden Drang eid. pr.

Flekkefjord, 14. Juni 1813. Hun blev gift i 22 Aars Alderen med Gaardbruger Jacob Toks i Sogndal, og boede paa den ne Gaard lige til hun for Aar siden flyttede til Stokke i He: land, hpor hun nu bor hos sin Da ter. lidt daarligt nu, men er fremdeles aandsfrisk. Hun har et Liv og har gjen nemgaaet mange haarde Fifferne i Finmarken har havt ei meget godt Aar.

Lotten, mellem 300 og 700 Kroner men der er ogsaa Fiskere, som kommer hjem med 1,000 Kroner i Udbytte Det gode Resultat skyldes Bra Fiskepriser. Landsskytterstlevne har holdt i i Hardanger. Der har deltaget 450 Skyttere fra alle Kanter af Landet, og der er opnaaede Resultater. Skytterkonge blev N. Bolstad, Har danger, med 20 Points.

Resultatet af Samlagsskydninger blev, Merdalens Skyttersamlag blev Nr. 1, Hardanger Nr. 2, Smaalenenes Nr. 3 og Kristtorns Nr. 4, mens Oplandenes, Sogns og Nordfjords Skyttersamlag havde samme Points i'.

antal. fri. De fleste vil end nu huske de mange Meriter, Elias for nogle Aar siden gjor de og som gav ham Navnet Han sig ud af Skiens og slakkede en Tid om A indtil han efter mange Eventyr en delig blev grebet og fik sin velfor tjente StrafMFor kort Tid siden flop han ud af og famti dig sendtes der rundt til Landets Politikamre SI? om den Der i dette Cirkuloere apWoerkont paa, at nu befinder lg Frrfod igjen Politiet derfor ikke sig for trygt. digt meldes, at Elias efter Oplysning er paa Vej til at blive sindssyg. Der er nu Indbrud hos paa A Kongsberg, og Politiet deroppe har en Mistanke otti, at Tyveriet kan af Der er opboget nogle Fingeraftryk, menMde er for daarlige til at kunne danne noget fast Ogsaa i Drammen blev der forleden et Jirdbrud, som var med Haand og som for den Sags Skyld godt kan Manden for, Tidende Harald Haarfagres Gaard.

I idste Hefte af og Mtnne" har Professor Magnus Olsen behandlet om Harald Haarsagers Kongsgaard og foreta ger i det gamle Haraldskvad en Tekstrettelse, som kaster Lys over historiske Forhold det Norge. I Kvadet hedder det, ot Kong Ha raid boede paa Kvimte, men det er ikke flaaet fast, hvad der menes med dette Navn. Der kjendes ingen norsk Gaard eller norsk Sted, om hedder faa, og en Formodning om, at det skulde Kvinherred, har ikke stor Grund for sig. Processor Olsen mener, at Kvinne er en Skrivefejl af den ganile Afffri ver, faa meget mer som der i en anden Variant af Kvadet staar Kymme men heller ikke dette Navn er kjendt. Professoren kommer af orskjellige Grunde, hvorfor han Rede for, til det Reultat, at Kvinne er en Forveksling af Kormt, det gamle Ord for og at Avaldsnes har Harald Haarfagres egentlige Residents.

Der er ogsaa historiske Grunde, som taler for denne Antagelse. Joh. Sverdrup og Landsmaalet. udtaler Tingmand, Nor ge har havt, Joh. Sverdrup, har sastflaaet, at de to Sprog er lige stillet." Joh.

Sverdrup var Rigsmaals mand lige saa god som nogen anden. Bgjennem mange Aar Kamptiden fro havde jeg rig Anledning til sammen med Joh. Sverdrup at forstjellige Sager, som var oppe, deriblandt ogsaa Maalsagen. Han var ingen Beundrer af denne. Men det gjaldt ben Gang fer Venstre at stille sig velvllig tit alt, som i eller mindre Grad opfattedes som nationalt, for at det ved alle Midler kunde tilkjendegive, at Venstre er det nationale, det norske Parti i til som havde Ord paa sig for at have en Ludning mod Sverige.

Og for at samle alle, som mente at 'have hejst den nationale Fane, ind under Venstre, saa dette kunde blive nok i Kampen mod derfor stillede han sig ve' villig mod Men han var og vedblev at Rigs maalsmand. ja. Naar man undtager Hr. og Statsraad Blix og nogle faa til, var der ingen, font i 86 sig Mulig heden af, at StortingsVeslutningen af 86 skulde blive udnyttet flig, som nu Havde den Gang sig det, vilde den aldrig blevet vedtage Den havde kanske opnoaet i 20 Stemmer. Det, man den Gang te paa, var, at Vidner og Parter kunde faa afgive sine Forklaringer i det Miacrl, de kunde, og at og andre, som ikke var Herrer over Rigsmaalet, havde fuld Frihed til at bruge sin Dialekt.

Vistnok var der Talere, som i Tinget profeterede over den nu anvendte Ligestillet, hed men der var ingen som troede paa Profetien undtagen Forudsiger ne selv. Mange stemte trods Rigs for Forslaget om Ligestillethed men havde de sig Muligheden af, at dene havde kunnet mod det norske Folks overvejende Flertal drevet det did, hvor de nu er kom met, havde Forslaget aldrig faae deres Stemme. Fhv. Stortingsmand B. Tandberg, Nes, Mallingdal, er afgaaet ved i Kristiania ef ter en Operation.

Han bar 1856 og var Stortingsmand fra og Rosaos er a mer sme Hader paa Grund af store Smerter. KW 'MK- 6 ww Be at hendes Helbred gjenoprettedes ved Lydia E. Pinkham's Vegetable Compound. li 'Z Malone, N. E.

Pinkham'a Vegetable Compound har i Sandhed gjort mig stort Gavn. Jeg dette omtale da jeg var Pige og jeg sagde altid, at jeg vilde bruge dette i af en Kvindesygdom. "Jeg led af organisk og fik undertden saa store Smerter, at jeg rev mine itu. En Dag hentede min Mand Naboerne for at se, hvad jeg fejlede, men de kunde ikke mig. Min Tanke faldt paa Lydia E.

Pinkham's Vegetable Compound og jeg sendte min Mand efter dette og brugte det indtil jeg blev rask. Jeg er nu helbre det, og min Sundhed og Lykke fik jeg ved Lydia E. Pinkham's Medicin. De kan forvisset om, at jeg alt for at anbefale Deres vidunderlige Medicin. blandt mine Ven FRED STONE, Route No.

3, Malone, N. Y. De heldige Resultater ved Lydia E. Pinkham's Vegetable Compound, som er lavet af og Urter, er aldeles enesta aende. Det kan med Tryghed benyttes af Kvinder som plages med Forflytninger, Saardannelser, periodiske Smerter, Rygsmerter, nedadtrykkende Fornemmelser, Mathed, daarlig Svimmelhed, eller Lydia E.

Pinkham's Vegetable Compound er det ledende Middel for kvindelige Sygdomme. Rekreationshjem ved 72 Aar gammel. I 28 Aars Alderen kom han til Madagaskar, hvor han har nedlagt et stort og opofrende Arbejde i Missionens Tjeneste. Han har saaledes virket meget for de stakkels Spedalske paa Madagaskar og har oprettet en egen By der for disse Syge. Skibskaptejn Wilhelm Reichboru er afgaaet ved i Kristiania, 60 Aar gammel.

Han var fFdt Paa Ringsaker, gik 14 Aar gammel og har siden stadig faret i Firmaet Fearnley Egers Tjeneste. Under den russisk-japanske Krig gik han med Dampskib i de Farvande. For Fortjenester, han indlagde sig i det hele under Farten i modtog han ved Hjemkomsten specielle Anerkjen delfer. Senere gik han oftere i Fart paa russisk Fhv. Gaardbruger Kirsten Eik i er vandret bort en Alder af omkring 78 Aar.

Han var vel Ryfylkes Gaardbruger, idet han efter Mandius i Vinter atter overtog Bestyrelsen af Gaarden, som han havde drevet i mindst 50 Aar. sine yngre Dage deltog Kirsten Eik adskillig i kommunaLe GWremaal og indehavde en Tillidshverv. Fhv. paa A. P.

Birck er pludselig afgaaet ved 67 Aar gammel. var i K'ristianssand 1846, blev Student 1864 og tog medicinsk Embedseksamen 1874 Hmt praktiserede fra 1875 som dels i Sandnes og dels i Stavanger. Vaaren .1886 han til i og i 1892 til i Vestre hvor han virke de til han ifjor Afffed. Han deltog i sine yngre Dage ivrig Studenterlivet og var et skatte Medlem af Studentersangforeningen. Rasmus Steinsvik er Nat til den 22.

Juni afgaaet ved paa Lovifenberg Sygehus i Kristiania. Han blev for en Maaneds Tid siden underkastet en Blindtarmsopevation og hatode i det sidste i god Bedring, men saa indtraf der den Nat en Blodprop, font Steinsvik var af Gaardbruger R. Steinsvik i Bol den paa og den 22. September 1863. Han iblev Student 1885 og fatte 1887 igang en i Volden, men Skolen gik ind Aairet ester.

Derefter var Steinsvik en Stund og begyndte Udgivelsen af Bladet 1889 flyttede han til og overtog efter Ivar Mortensen. Bliadet gik ind 1891. Saa bar han en Tid--Z as stod i Boghandel og begyndte saa Arbejdet for det Blad, han til sin redigerede 17de Han samlede selv den Kapital og begyndte Udgivelsen fra 1ste Januar 1894. Gteinsviks politiske Anskuelser skistede med Aarene, men hans varme, trofaste til Landsmaalet skiftede ikke. Og det skyldes ikke 17be Moj" derigjennem Lansmvalet har ftitetVdn Plads, det nu har.

Personlig var han en befleden, Arbejdets Mand, som levede for sit Blad. Paa Udstillingen i Beltrami County den 10., 11. 12. tember vil der blivs Huddelt. som $5 i Guld for den bedste Bushel med Dentmajs, som er dyrket i Countyet, $5 i Guld for de bedste 10 som er dyrket i Countyet, og en Pvkal til $50 for de tre bedste Holstein-, Guernsey- og Jerseykvigekalve.

skial opstiles hvert. Aar, og hvis nogen vinder den i tre paa hinanden Ucir, bliver hans Ejermand. Jacob Austen, eit Farmer og boende i NewBurg, i af Mtoel, forlod forrige lige fit Hjem med den Bested, at han agtede sig til Mitchell, S. hvorfra, han vilde Rejsen til Norge. Siden har man ikke noget fra ham, indtil han i kom ind i City Hall i Philadelphia og fortalte, at Medemmer af en eller anden hemmelig Forening var paa Jagt efter ham.

De havde forfulgt ham hele Tiden hans Rejse sagde han, og han havde steget af Toget ved est Philadelphia Station for at 1 fra dem. Han fortalte videre, at bemeldte Foretttiig havde holdt Bagt ved hans Hus i Newburg, og at man havde truet med at tage hans Liv. Efter hvad der berettes fra Miabel, er Mandens Historie om hans Efter helt og holdent grebet ud af Luften, og det er aabenbart, at der er noget ivejen med hans Forftmtid. var han da han forlod sit Hjem, faa det hele er lidt vanskeligt at forstaa for hans bamle Niaboer. WtsroiMttt.

George Bye, en ung Mand i Mellen. omkom fornylig i Tylvr Falls River der i mens han var ude for at fiske. Den Forulykkede omtales meget rosende i Mellen hvor han var ansat font Typograf, og hans pludselige, og uventede vakte stor Beklagelse i Byen og ligeledes i Ashland, hvor han tidli gere boede og havde mange Venner Ten unge Mand var SM af Mr. og Mrs. Martin Bye i Ashland og 1888.

Han var forlovet med en ung Pige i Mellen, og Brylluppet skulde fundet Sted i denne Maaned. Ulykken derved, at hans havde sig til en eller anden Gjenstand i Elven, og fra sin Stilling paa en fremspringende Knaus over Elvelejet han at faa det igjen. Herunder tabte han Balancen og faldt og har sandsynligvis flaaet sig mod Stenene nedenunder, in den han faldt i Vandet. Begravelsen fandt under stor Deltagelse Stod fra Nidaros Kirke, Alfhland, 18. Juni.

Pastor Halvorsen Ashland og Rev. Merritt fra Mellen forrettede. Geo. Clark blev forleden Dag pludselig syg og maatte paa et Hospital i Des Moines. Han lider af et Leveron de.

Han er dog nu i god Bedring, og der er Haab om, at han inden faa Dage igjen vil restaureret. En Petition er sendt til sident Wilson om Benaadning for Bankier Chas. 2f. Isaacs i Forest City, som af den Grandjury blev beordret tiltalt for ulovlig Fremgangsmaade i Forbindelse med sin Bankforretning. Han blev, Dr.

A. F. Christian's s-v PMVATE HJEMME. HOSPITAL 401 Marlkomgl Bostoc, Miss. Massachusetts Ave.) Telefon 807 Back Bay.

A 1 8 9 0 Wdetyret med alle moderni medicinske, kirurgiske og elektriske Apparater, og medicinsk og hygiejnisk Gymnaetik.o. s. v. Patienter faar individuel og personlig Betjening. Brfarne uddannede Sygepleiere og Betjening.

Niels Lysapparat og for Hudsygdomme, somjcr en smertefri og aldeles silker Behandling. Princip er at Patienterne ae tages under Behandling for at kunne kan foroedree eller helbredes. Alter gjort for at lindre og helbrede saa hurtigt som muligt, og for den mindst mulige Bekostning. om bekjendt, sendt til Stillwater, for fem Aar. Advokterne i Sagen og mange andre har interesseret sig for Isaacs og beder nu om at benaade bam.

i Fra Boone meddeles, at det 'venske Gamlehjem, som ttylig blev ndviet dersteds, nu er sri for Byens Handelsforening og Pastor I. H. har indlagt 'ig stor Fortjeneste af dette Foretagende. Handelsforeningen $5,000 til dets Restauration, og Pastor har ofret Indsamlingen meget Tid og Kraft. Der hvilede endnu en paa Hjemmet, men ved Augustanasynoens nylig afholdte lykkedes det ham at tilvejebringe det manglende.

Hmrfc Sakota, 41,000 Acres Land, som Morton County har undgaaet Jligning af Skat, er nu blevet anbragt paa Skatterullerne. Meget af Landet er paa Standing Rock Refervationen. Den eneste Skat, som dette Land kan ilignes, er Statsskat. Matt. Holum, den Farmer i af Langdon, som er anklaget for at have myrdet sin Hustru, skulde forleden fremstilles til Ester Holums Udsagn var hans Kone blevet af en Hest, men da Liget viste, at der var hende flere Slag i Hovedet med en eller anden fkarp Gjenstand, som ikke kunde en Hestesko, Mistanken paa Manden.

Der er Folk, som kan vidne, at Mrs. Holum havde udtalt, at hendes Mand havde truet hende paa Livet, og der er andre stemme Indicier saaledes har man fundet en liden som ester Konens bar efter nylig at vasket, en Skjorte med Blodpletter paa og ligeledes Blodpletter paa Gulv og i Stalden, hvor Liget blev sundet. Sgb lekstiL Statens Skattekommission har Ekspresbolagenes Skattetakst fra $661,219, som den var ifjor, til $2,779,319. American Express Co. og Wells-Fargo Express Co.

er begge blevet skattelagt for otier en Million Dollars. Pullmanvognene i Staten er bleven skattelagt for $282,000 ifjor var Skattetaksten $60,000. Lemmon er for Tiden uden Salooner, og eftersom det ser ud, vil der kanske ogsaa hengaa nogen Tid, Byen faar nogen. Den nye Statslov tillader kun to KUeiper i Lemmon, men de to foreliggende er blevet afvist af da Bonds ikke ansees for akceptable. Saloonfolkene har dog ikke isinde at lade det bero hermed, og der vil blive gjort nyt Paa at saa Bevilling for de to Salooner, som Loven har muliggjort.

En nkjendt Mand blev sorle- den og paa Milwankee Banen i af Sioux Falls. Paa Liget fandtes en Bankbog Lawrence Jensen fra Ruthton, hvorfor man naturlig sluttede sig til, at den Forulykkede var ham. Dette har senere vist sig ikke at Jensen er ilive og i bedste Velgaaeitde. Derimod meddeles, at han har mstet sin Bankbog, som en Tyv har sig, og den Mand er derfor aabenbart identisk med Tyven, hvem nu denne kan Sit og Bat. Amerikanst Humor.

Nogle New Worker Drenge sad og fortalte hinanden morsomme Historier, skriver Ludvig Rosenberg i og I begyndte den ene, den nye Woolworth-Bygning er Verdens Hus. Ved hvor den er?" er saa at hver Aften maa kravle op og tage de to Lag Mursten af, for at Miaanen kan passere forbi!" Latter Pause. jeg kan en anden Historie om en Ko den kom ud at sejle paa en Isflage i Mississippifloden, og den blev saa kold af den at den efter den Tid kun malkede Vanille-Is." sagde den tredie, hvor min Skolebestyrer er? -Etableret 1861. fl rs Notar 178 South Clark Street SEND FOR KATALOG. The Thomsen Massage and Hydrlatlc Institute er udstyret med de bedste Apparater for Sygegymnastlk og Vand kar-Behandling.

Dr. Th. I. Thomsen har mere end 10 Aars Erfaring som Masseur og har stadig hos sig en Stab af dygtige mandlige og kvindelige Assistenter, For Oplysning skriv til The Thomsen Massage and Hydriatic Institute 122 da en af ham en Cigar, stak han i Munden i Stedet for Cigaren. Og han spyttede ikke ud, han.

opdagede, at ikke vi har en overtrumfede Nr. 4, Gaar satte Er et Menneskes Tommeltot let, kun meget let naar den rettes ud, tyder det paa Takt og Hensynsfuldhed. Er den derimod mere tyder det paa Saml, re Der er blevet gjort Forretninger med Napoleon Boiiaparies end med nogen anden Monarks) En Lok, klipPet af Napoteons Hoved efter hans blev solgt i London for 30 L. Men ogsaa andre Steder er CFH.S og Stempelfabrik. og Korporations-Segl, Staal-, Messing- og Rubber Stamps, Messing og Aluminium.

A Baggage Checks, Husnumre og Chicago, III. vinder mere og mere Anseelse som de kraftigste Midler til i 6th Street Minneapolis, Minn HBHsaiiaiigWignanaiiaiiaiBinaiiaiiaiiaiiaiiainaiiariiianaiKiiiaiiaiia TIL, DANMARKS I Battmarka-lygmttgH til for 'V Derfor Danmarks-Bygningen paa Til Salg 1 alle Danske Foreninger og Menigheder paa dette Blads Kontor. Pris 1 Cent. Alle disse skriver kan man faa besvarede ved at se Paa- deres Tommeltot, der, som man Paastaar, giver paa- med 200 Kroner paa en Auktion lidelige Oplysninger om Menneskets Karakter. Tet cr bestemt, at aandssvage og Tommelfingre er meget smaa, svage og og deraf drager man den Slutning, at defekte Tommelfingre er Tegn paa daarligt udviklede Aandsevner Velproportionerede Tommelfingre derimod tyder paa Intelligens.

Naar man et Menneskes Karakter efter dets Tommeltot, skal man trykke den let ind i Haanden. Naar den omkring en Fjerdedels Tontine nedenfor andet Led af Pegefingeren, er normal. En normal Tommeltot tyder gjerne paa et og godt Sind. Et Menneske med en tyk, kort Tommelfinger er som Regel brutal. Er det yderste af Fingeren rund som en Halvkugle, kan det tyde paa forbryderske Instinkter.

I Llverensftemmelse med Bertillons Maalesystem er det en meget Form for Morderes Tommelfingre. i Verdensudstillingen i San Francisco 1915. Ved af dette vil enhver Dansker, uden at nogen Byrde derved, kunne yde sin Skjarv til det dansk-amerikanske Nationalforetagende, vore udvandrede endnu er opfordrede til at slaa Kreds om. Lad intet Brev, Postkort eller andre Postsager afgaa fra et dansk Hjem uden dette Opmdrksomhedeti henledes faa, at altid maa klabes paa BAGSIDEN af Breve, Postkort og andre Postsager. I modsat Fald vil de blive returnerede eller sendt til "the Dead Letter Dette bedes bekjendtgjort i Foreningerne og paatalt ved Salg af Market.

leons Haar blevne solgte til ret Priser. efter Napoleons Haar staar Lord Nelsons i Pris. For nylig blev en Tot af den Admirals Haar solgt for 10,000 Kroner hvilket kan forekomme hun sine Lorgnetter paa gSrct i Ste- almindelige for lige stramt det for og hun opdagede nok. havde ikke Fejltagelsen, hun spadseret tre Mil Tommeltotten Karakteren? Er ens Venner sande eller falfle? Er de og hjertevarme, eller cr de kolde og Egoister? Kan man stole paa, at de hol de lover, eller kan man frygte for, at de svigter den Tillid, man til dem? Det var lige det dobbelte af, hvad der i sin Tid blev betalt -for nogle Haar, der en Gang havde siddet paa Napoleon den Besejrer, den store Hertug af Wellington. Man synes at Pris Paa store Krigeres end paa store Forfatteres Hovedhaar.

Fornylig blev der saaledes betalt 180 Kroner for en Lok af WMer Scotts Haar. En Tot eller det lyder vel at sige en Lok af Oliver Goldsmiths Haar blev betalt i London. Og det er heller ikke siden, at en af Byrons Lokker blev falbudt paa en Auktion og solgt for 2,800 Kroner. Om det er eller er jo at bestemme. I hvert Fald er man dog ikke begyndt at aflbyde en Shakespeares eller en Dantes Haar Paa Auktioner faa vilde Falskneriet vel ogsaa blive for tydeligt.

Forstjellig Mening. er dog et Vejr det regner og regner Dag ud og Dag ind!" kalder jeg et brillant Vejr, jeg en Paraplyer!" SPECIELT TILJjKVINDER Br De viiende om, at Tusinder af Kvinder nu bruger et 6 Upaalidelighed og binderne, saa som og Katarrh, og kvindelige de Kvinder siger "det er sin- antiseptisk Pulver om et Middel for 1 siim- i det i Vand for lokal Behandling. I ti Aar bar E. Pinkham Medicine Go. Paxtine i privat Korrespondance Kvinder.

Dets Lige findes ikke i Toilette. Blot 60c for en stor hos Apotbekere, sendt portofrit ved Modtagelsen af Theft Paxton 1 "'if7 i'dii i ,4..

Get access to Newspapers.com

  • The largest online newspaper archive
  • 300+ newspapers from the 1700's - 2000's
  • Millions of additional pages added every month

About St. Paul Tidende Archive

Pages Available:
8,054
Years Available:
1903-1922